NIS ove godine ulaže više od dve milijarde dinara

Bez autora
Jul 18 2011

Naftna industrija Srbije uložila je prošle godine dve milijarde dinara u edukaciju zaposlenih, ekologiju i društvenu odgovorne akcije, a ove godine investicije će biti veće. Domaća naftna kompanija je danas predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2010. godinu, prvi dokument ovakve vrste koji je uradila neka kompanija u Srbiji. Slične izveštaje radi većina renomiranih kompanija u svetu i u njima navodi šta je uradila na polju ekonomske, ekološke i društvene odgovornosti. Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, naveo je da je kroz društveno odgovorno poslovanje uloženo 300 miliona dinara u sportske klubove, kulturu, socijalno - ekonomske sporazume za desetak gradova, nauku i humanitarne projekte. Za razvoj sposobnosti zaposlenih potrošeno je 81 milion dinara, a u zaštitu životne sredine uloženo je 1,6 milijardi dinara.

NIS ove godine ulaže više od dve milijarde dinaraNaftna industrija Srbije uložila je prošle godine dve milijarde dinara u edukaciju zaposlenih, ekologiju i društvenu odgovorne akcije, a ove godine investicije će biti veće.

Domaća naftna kompanija je danas predstavila Izveštaj o održivom razvoju za 2010. godinu, prvi dokument ovakve vrste koji je uradila neka kompanija u Srbiji.

Slične izveštaje radi većina renomiranih kompanija u svetu i u njima navodi šta je uradila na polju ekonomske, ekološke i društvene odgovornosti.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, naveo je da je kroz društveno odgovorno poslovanje uloženo 300 miliona dinara u sportske klubove, kulturu, socijalno - ekonomske sporazume za desetak gradova, nauku i humanitarne projekte.

Za razvoj sposobnosti zaposlenih potrošeno je 81 milion dinara, a u zaštitu životne sredine uloženo je 1,6 milijardi dinara.

On je potvrdio da će u društveno odgovorno poslovanje, ekologiju i obrazovanje radnika ove godine biti uloženo više od prošlogodišnje dve milijarde dinara, ali nije mogao da kaže tačan iznos.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a urađen je u skladu sa svetskim standardima Global reporting initiative, a revizorska kuća KPMG uradila je analizu i dala ocenu C+.

Kravčenko je istakao da niko na prvom izveštaju ne dobije najbolju ocenu i da će NIS raditi da se to dogodi već 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik